De keuze van een Integritytrawler hangt ook af wat uw plannen zijn mbt het vaargebied. Integritytrawlers hebben de eigenschappen van een waterverplaatsende romp en zijn zeewaardig. Een waterverplaatsend jacht in 34-62 feet afmetingen kan een konstante snelheid varen tussen de 6 en 12 knots. Het brandstofverbruik is in verhouding met deze snelheden en beheersbaar. Als u van plan bent de kusten te bevaren met de veiligheid en zeewaardigheid van een echt zeegaand jacht, dan is de Integritytrawler uw ideale schip.

Wij kunnen u over de principe's mbt zeewaardigheid en stabiliteit informeren.

Er zijn 3 belangrijke parameters voor trawleryachts

  • Snelheid/waterlijnlengte ratio (S/L)
  • Boven water/onderwater oppervlakten ratio (A/B)
  • Waterverplaatsing/waterlijnlengte ratio (D/L)

Een paar opmerkingen

D/L wordt berekend over het gewicht van het schip inclusief belading en brandstof.Hoe korter het schip hoe hoger is het getal van de D/L. Zwaar gebouwde schepen zullen comfortabeler varen. Een 48 feet waterlijn lengte schip zou een ideale ratio moeten hebben van 255.

Als het getal van de S/L hoger is als 1.34, dan zal het schip veel meer vermogen moeten hebben en dus meer brandstof gaan gebruiken. Een getal tussen 1.0 en 2.0 zijn waterverplaatsers. Ideaal voor lange afstanden zijn schepen met ratio's tussen de 1.0 en 1.5. S/L getallen boven de 2.0 zijn planerende rompen. Een ratio tussen de 1.1 en 1.2 geeft het meest economische snelheids/brandstofverbruik aan.

A/B getal.Een laag ratiogetal geeft een veilig zeegedrag aan. Zeegaande schepen zouden een ratio moeten hebben tussen 2.1 en 2.7. Voor uw informatie; de ratio's voor de Integrity 550CE zijn; A/B 2.3 , D/L 482 , S/L 1.29 (kruissnelheid 8 knots). Onze polyester rompen zijn onder de waterlijn voorzien van 4 extra lagen vinylester die er voor zorgt dat de romp onder de gelcoat goed afgedicht is.(beschermd tegen osmose) Wij lamineren metalen langs en dwarsverbindingen in de romp waardoor de romp stijf is. De romp wordt gebouwd volgens de hand-lay-up methode en is enkelwandig en daardoor supersterk. Het dek en opbouw is van een sandwich constructie voorzien. De kiel is volledig beschermd en het roer gebouwd in het verlengde en voorzien van een roer onderplaat .Bij grondberoering wordt daardoor het roerblad niet geraakt.

Integrity trawlers, zeewaardig comfort en luxe

Uw beste keus

Sterke zeewaardige rompen.Gebouwd in hand-lay-up polyester,afgewerkt met vinylester. Stabiliteit,ook ondere ruwere omstandigheden.(Stabilisatiesysteem als optie). 360 Graden rondom begaanbaar dek en overdekte gangboorden. Zuinige motoren,John Deere,Cummins naar keuze.Alle modellen standaard voorzien van een Onan 4Kw generator. Lange afstand cruisen, brandstoftanks ruim bemeten. Groot achterdek lay-out met zitbanken.Breed begaanbaar zwemplatform.Grote opbergruimte onder het achterdek.Zij-schuifdeur bij stuurpositie,gemak bij aanleggen.Semi-custom gebouwd,uw keuze van materialen,indeling,electronica.Douche afgescheiden door glaswand van de toiletruimte.Sedan modellen hebben maximale doorvaarthoogte van 3.50 meter.Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.CE-B gecertificeerd.Goede service van uw dealer.